ENERYA Doğalgaz Firmaları ve Basınla Kahvaltıda Buluştu

ENERYA Doğalgaz Firmaları ve Basınla Kahvaltıda Buluştu

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte Ereğli’de doğal gaz alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yeni abonelerin doğal gaz ile tanışmaya başladığını hatırlatan Enerya Ereğli İşletme Müdürü Hüseyin Arı, Ereğli’ de abone sayının 33 bini aştı

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte Ereğli’de doğal gaz alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yeni abonelerin doğal gaz ile tanışmaya başladığını hatırlatan Enerya Ereğli İşletme Müdürü Hüseyin Arı, Ereğli’ de abone sayının 33 bini aştığını vurguladı.

Hüseyin Arı, yeni tesisat yaptıracak abonelerimize, inşaat sahiplerine ve hali hazırda gaz kullanmakta olan abonelerimize söylemek istediğimiz; tesisatlarını mutlaka Enerya’dan yetki almış sertifikalı firmalara yaptırmaları, yetkisiz kişilere asla itibar etmemeleridir. Bu konuda gerek abone merkezlerimizden gerekse de internet sitemizden yetkili firma listesine ulaşabilirler.

Enerya Ereğli İşletme Müdürü Hüseyin Arı, temel kurallara uyularak kullanımı durumunda doğal gazın çok güvenilir bir yakıt olduğunu söyledi.

Havalandırma Menfezlerinizi asla kapatmayın

Hüseyin Arı, en sık tekrarlanan hataları anlatarak doğalgaz kullanıcılarını, şöyle uyardı: “Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmeyip, yetkisiz firmalarca yapılmasının en büyük hataların başında geldiğini belirterek, havalandırma menfezlerin asla kapatılmaması gerektiğini hatırlattı.”

Arı, “Güvenli doğal gaz kullanımı için ayrıca, bacalı cihazların baca temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılması, kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin mutlaka çalışıyor olmasının şart olduğunu dile getirerek, yakıcı cihazların bakımlarının yetkili firmalarca yılda bir kez bakım yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Onaysız yapılan müdahaleler sonucunda gelen tehlike

Hüseyin Arı, tesisatlara onaysız yapılan müdahaleler sonucunda kullanıcıların risk aldığını belirterek, Enerya Ereğli’nin izni olmadan tesisatlara hiçbir şekilde kimseye müdahale ettirilmemesi gerektiğini söyledi. Tesisatlarda veya yakıcı cihazlarınızda  yapacağınız değişiklik öncesinde mutlaka kullanıcıların, 444 8 429 çağrı merkezimizi aramalarını veya abone merkezlerimize gelerek bilgi vermelerinin şart olduğunu söyleyip, değişiklik sonucunda yine ekiplerimizin gelerek yapılan işleme onay vermeden gaz kullanımına geçilmemesi gerektiğini önemle vurguladı.

Doğal Gaz acil 187

Hüseyin Arı, ortamda doğal gaz kokusu hissedilmesi durumunda, ortamın havalandırılarak sayaç vanasının kapatılıp hiçbir müdahale yapmadan 187 Doğal Gaz acil hattına bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.