Erdoğan Nizip'te Suriyeliler'in kaldığı çadır kenti gezdi

Erdoğan Nizip'te Suriyeliler'in kaldığı çadır kenti gezdi

Alandakilere Arapça da seslenen Erdoğan, "Hüzünlenmeyin, mahzun olmayın, muhakkak Allah bizimledir" diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te açılış programlarına katıldı, Nizip'te Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.

Çadır kenti ziyaret eden Erdoğan, alandakileri Arapça selamladı, ''Bu topraklar sizin kardeşlerinizin toprağıdır. Siz kardeşlerinizin yurdunda, kendi evinizdesiniz. Ekmeğimizi, çadırımızı, battaniyemizi sizlerle paylaşıyor olmanın iftiharı içindeyiz'' diye konuştu.

''Biz Suriye'nin anbean, günbegün zafere doğru ilerlediğini görüyoruz'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"60 BİN İNSAN ÖLDÜRDÜN, BUNLAR HEP TERÖRİST MİYDİ?"

"Kahraman Suriye halkının namusu, şerefi, istiklali, hürriyeti ve istikbali için ortaya koyduğu direnişten en az sizler kadar gurur duyuyoruz. Özgürlük mücadelesini veren Suriye'de haklarını alma mücadelesi veren, istiklaline kavuşma mücadelesi veren Suriye'nin kendi halkına, o direnişçilerine 'terörist' diyen Suriye rejiminin dalkavukları, devlet terörü estiriyor.
Adama sormazlar mı, 'şu ana kadar 60 bin insanı öldürdün, bunlar hep terörist miydi?' Adama sormazlar mı, '600 bin Suriye vatandaşı şu anda Suriye dışında, bunlar terörist miydi?' Adama sormazlar mı, '7 yaşındaki çocuğun, 10 yaşında ayağı kopan çocuklar terörist miydi?" 

"ER YA DA GEÇ BU ZULÜM SONA ERECEK"

Babasının zulüm ve katliamlarını geride bırakan Beşşar Esad'ın, Suriye halkının adaleti karşısında er ya da geç hesaba çekileceğini belirten Erdoğan, ''Bunlar, bu gayrimeşru rejim, Suriye'nin işgal altındaki toprakları için bir kez olsun mertçe tavır sergileyemediler. Düşmanlarına karşı mertçe karşı duramayanlar, şimdi kendi halklarına karşı namertçe zulüm sergiliyorlar. Hiçbir zulüm ebedi olmaz, kalıcı olmaz. Er ya da geç bu zulüm sona erecek. Bu zulmün hesabı Suriye halkı ve Hak tarafından sorulacaktır'' diye konuştu.

ALANDAKİLERE ARAPÇA SESLENDİ

Alandakilere Arapça da seslenen Erdoğan, ''Hüzünlenmeyin, mahzun olmayın, muhakkak Allah bizimledir'' diye konuştu.

ÇADIRLARI DA GEZDİ

Başbakan Erdoğan, çadır kentteki konuşmasının ardından bazı Suriyelileri, kaldıkları çadırda ziyaret etti. Suriyeli çocuklar ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan'ı Türkçe ''Hoş geldin'' sloganları, Türkiye'yi ve kendisini öven Arapça şarkılarla karşılandı.

Başbakan Erdoğan, tebessümle bir süre dinlediği çocukların arasına girerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

SURİYELİ ÇİFTİN NİŞAN YÜZÜKLERİNİ TAKTI

Başbakan Erdoğan, çadır kent çıkışında Suriyeli sığınmacı Mehdi Şamil ile Emire Haci'nin talebi üzerine yanlarına giderek nişan yüzüklerini taktı. Başbakan Erdoğan, oldukça heyecanlı görünen çiftin yüzüklerinin kurdelesini de kesti.

CUMHURİYET ALTINI TAKTI

Suriyeli çifti tebrik eden Erdoğan, ''Hayırlı işlerde fazla beklemek doğru olmaz. Bu işi bir an önce sonuçlandırmanızı temenni ediyorum'' dedi. Genç çifte Cumhuriyet altını hediye eden Erdoğan, daha sonra kamptan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan'ın nişan yüzüklerini takmasından duydukları memnuniyeti vurgulayan Mehdi Şamil, "Başbakan Erdoğan'ın nişan yüzüklerimizi takmasından dolayı çok şaşkın ve mutluyum'' diye konuştu. Emire Haci ise Şamil ile çadır kentte tanıştığını ve birbirlerini sevdiklerini belirterek, bir hafta sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.