Erdoğan'dan Alex'le ilgili son sözler

Erdoğan'dan Alex'le ilgili son sözler

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda indirilen uçaklar ve Türkiye'ye veda eden Alex ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Moskova'dan Şam'a gitmekte olan uçakta harp malzemesi bulunduğunu, bunu gönderen ile alan belli olduğunu dile getirerek "Burda hiç kimse aksini söylemiş değildir. Rusya bizden bilgi istiyor. Bilgi istemesine gerek yok. Malı gönderen kurum belli ona sorabilir. Suriye hava sahasını kullanmayacağımıza ilişkin açıklamada bulunduk. Biz Suriye'nin kararı üzerine bunu almış değiliz. Kendi hava sahamızı Suriye'nin sivil havcılığına ilişkin kapatılması için de talimatımızı verdik. Ermenistan uçağı da bizim aldığımız karar çerçevesinde Erzurum'a indirildi, gerekli aramadan sonra yoluna devam etti.

Seçim tarihinin erkene almınsı sırasında 360 oyla referandum sürecine gidilmesi konusunu değerlendiren Başbakan Erdoğan, AK Parti ve MHP'nin liderlerinin dikkatine rağmen yeterli oy çıkmadı. Cumhurbaşkanı'nın takdiri sonrasında gerekli değerlendirmeler yapılacak ve ona göre yola devam edileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Alex ile görüşmesine ilişkin de şunları söyledi: 8 yıl Türkiye'de kalan, vatandaşlık müracaatı da olan bir sporcunun ayrılışı da böyle olmamalıydı. Her yıl attığı gol sayısı 20'yi bulan bir isim. İki çocuğu burada dünyaya geldi. Bununla da iftihar eden bir aile. Vatandaşlığı için Brezilya yasalarını aşmak için bizden destek istemişti. Evini alıp burada spora hizmet etmek isteyen bir kişi idi. Türkiye'nin Brezilya'da tanıtımında önemli katkılar sağlayabileceği düşüncesindeyiz. Bu konuda bize yardımcı olacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.