Ereğli Eğitim ve Kültür Şehri Olacak

Ereğli Eğitim ve Kültür Şehri Olacak

Önceki gün Ereğli’de bir derneğin tanışma ve kaynaşma programına katılan AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğlililere seslenerek, “ Ereğli eğitim ve kültür şehri olacak” dedi.

Geçtiğimiz gün düzenlenen tanışma ve kaynaşma programı ile faaliyetlerine başlayan Ereğli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin açılış programına katılan AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, burada yaptığı konuşmada Ereğli’nin çok kısa bir süre içerisinde eğitim de parmakla gösterilen ilçeler arasında olacağını söyledi.

2012 yılı içerisinde 24 derslikli Dumlupınar İlköğretim Okulu ve 32 derslikli Ferhat Feriha Koyuncu İlköğretim Okulu’nun Ereğli’ye kazandırılarak yapım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Zorlu, bunların yanı sıra 2013 yılı içerisinde Ereğli Ticaret Meslek Lisesi bahçesine 32 derslikli bir İmam Hatip Orta Okulu, Toros Mahallesine 40 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi ve Yeni Hastane çevresine ise 40 derslikli bir İmam Hatip Lisesi yapılması için çalışmaların sürdüğü müjdesini verdi.

75.Yıl İMKB YİBO İmam Hatip ortaokulu olabilir

Yaptığı açıklamada Gülbahçe 75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulunun İmam Hatip Ortaokulu olması yönünde ki taleplerin değerlendirildiğini söyleyen Zorlu, bununla ilgili olarak gerekli temaslarda bulunduklarını ve buranın da İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesi için çalışacaklarını kaydetti.

İktidar olarak eğitim ve eğitime yapılan yatırımı önemsediklerini dile getiren Zorlu, Ereğli’nin eğitim ve kültür şehri olması için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını belirtti. Umut Yaygır-Yeni Ereğli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.