Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Denetimleri Sürüyor

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Denetimleri Sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ereğli genelinde ki okulların ve dershanelerin çevresinde gıda satışı ve sunumu yapan Fast-Food gıda işletmelerinin denetlendiği bildirildi.

Kaymakamlık oluru ile Milli Eğitim ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir komisyon okul kantin ve yemekhanelerinde rutin olarak denetimler gerçekleştiriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Özkan Özgüven yaptığı açıklamada, Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Ekibi tarafından okulların ve dershanelerin çevresinde gıda satışı ve sunumu yapan gıda işletmelerinin de sürekli denetlendiğini herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını söyledi.

Fast-food tarzı gıdaların son yıllarda tartışıldığını ve çocuklara satışının yasaklanmasının gündemde olduğunu belirten Özgüven , “Her ne kadar denetlense de okul çağındaki çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri açısından, anne-babalar bilinçli davranarak fast-food denilen pratik, hızlı yemek yeme ile beslenme yerine, evde daha sağlıklı gıdalardan oluşan beslenme çantası hazırlayarak çocuklarımızın doğru gıdalarla beslenmelerini sağlamalılar. Bir küçük beyaz peynirli sandviç ve bir elmadan oluşan beslenme çantası çocuk gelişimi açısından daha faydalı olacaktır” dedi.

İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekibince okullarımızın ve dershanelerimizin çevrelerinde gıda satışı ve sunumu yapan işletmelerin 5996 sayılı kanun kapsamında sürekli denetlenmeye devam edileceğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapıldığını ve kurallara uymayan işletmeler için yasal yaptırımların uygulanacağını sözlerine ekledi ve vatandaşların şikâyetlerini ALO 174 GIDA HATTI’na bildirerek denetimlere katkıda bulunacaklarını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.