Ereğli İlkleri Yaşamaya Devam Ediyor

Ereğli İlkleri Yaşamaya Devam Ediyor

Ereğli'de bir özel hastaneye böbrek ağrısı şikâyetiyle başvuran kişiye Ereğli'de ilk kez gerçekleştirilen bir cerrahi yöntem ile kapalı böbrek ameliyatı gerçekleştirildi.

Ereğli'de sağ böbreğinde 3 cm'lik taşı olan bir hasta Ereğli'de ilk kez yapılan Perkütan Nefrolitotomi (Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı) ile böbreğinde ki taştan kurtuldu. Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Çam, böbreğe açtıkları tek delikten girerek mevcut taşı parçalara ayırmak sureti ile aldıklarını ifade etti.

Açık Böbrek Taşı Ameliyatının iyileşme sürecinin 1,5 ay kadar bir süre olduğunu söyleyen Çam, kapalı böbrek taşı ameliyatının iyileşme sürecinin 3 gün olduğunu belirterek vatandaşların 1 hafta gibi bir sürede normal yaşantılarına devam ettiklerini kaydetti.

Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı ile böbrek taşından kurtulan 38 yaşında ki Mahiye Çapkurt ise şunları ifade etti: "Ameliyattan 2 gün sonra taburcu oldum ve kısa bir sürede normal yaşantıma döndüm. Benim gibi böbrek taşı olan kişilere bu cerrahi yöntemi öneriyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.