Ereğli Jandarmadan kış lastiği denetimi

Ereğli Jandarmadan kış lastiği denetimi

Kış lastiği uygulamasının hayata geçmesiyle jandarma ekipleri denetimlerine başladı.

Konya’nın Ereğli İlçesinde, jandarma ekiplerince durdurulan okul servis araçları başta olmak üzere yük ve yolcu taşıyan araçlar, otobüs ve kamyon gibi ticari araçların kış lastiği olup olmadığına bakıldı. Ekipler araçlarda lastiklerin 4 milimetre diş derinliğine uyup uymadığını ölçerek, şoförleri bilgilendirildi.

Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başladı. Ticari araçların kış lastiği takıp takmadığı Jandarma Ekipleri tarafından yapılan denetimler ile tespit edildi. Kış lastiği olmayan veya diş derinliği 4 milimetrenin altında bulunan araçların yol güvenliğini tehlikeye atacağını belirten ekipler, uygulamaya uymayan şoförlere de Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde 1 bin 152 lira para cezası kesileceğini bildirdi.

İlçeye bağlı belli noktalarda kurulan denetim noktaları ile denetimler düzenli olarak yapılacağı da öğrenildi.

Denetime tabi tutulan araç sürücüleri ise yapılan uygulamaların yerinde ve doğrumu bir uygulama olduğunu belirtti. Bizler can taşıyoruz, yapılan denetimler yerinde, Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Jandarma timleri ve güvenlik güçlerimize güveniyoruz. Ve kendilerine yapılan uygulamalar nedeniyle teşekkür etti.

3-441.jpg1-546.jpg-173.jpg4-361.jpgbda832ad-8f57-49a9-ba02-7605369b43a8.jpg696f3271-a840-40aa-a429-2540c4b131c8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.