Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması

Konya Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında yaptığı konuşmasında şöyle dedi;

''Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu ve büyük Türk Milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin, kuruluşunun 97. Yıldönümünü ülkemizin her yerinde olduğu gibi Ereğli’de de büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. 29 Ekim 1923 Türk ve dünya tarihi açısından öylesine sıradan bir tarih değildir. 29 Ekim tarihi, Tarih boyunca sayısız devlet ve medeniyetler kuran büyük Türk Milletinin, yok oluş sürecinde olan ve işgale uğramış bir imparatorluğun küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının öncülüğünde yeni ve çağdaş bir devlet kurmasının yıldönümüdür. 29 Ekim tarihi, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin karşı konulamaz başkaldırısıdır. 29 Ekim tarihi emperyalizmin yenilgisinin tarihi vesikası ve Türk vatanının tapusuna vurulan damgadır. Sözleriyle konuşmasına devam eden Çakıcı,

Milletimiz ne tarihini, ne şanlı geçmişinden gelen mirasını ne de tarihin kendine yüklediği sorumluluklarını unutmuştur. Türk milleti yeni Türk Devletinin hangi zorluklar içersinde kurulduğunu, yokluklar içerisinde verilen Milli Mücadeleyi de hiçbir zaman unutmamış ve hafızasında her daim canlı tutmuştur. Tarihin milletimize yüklediği sorumluluklar çerçevesinde, Cumhuriyetimiz geçen 97 Yıl içerisinde büyük kazanımlar elde etmiş, demokrasisini, ekonomisini ve milletimizin refahını sürekli olarak arttırmıştır. İnsan haklarına saygı ve demokrasi temelinde yükselen ve milletinin her bir ferdine hiçbir kısıtlama olmaksızın temel hak ve özgürlükleri sunan Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti kuruluş anından itibaren tarihine, geçmişine yakışır bir şekilde modern ve çağdaş dünyanın güçlü ve onurlu bir üyesi olmak yönünde çaba sarf ederek hedeflerine emin adımlarla yürürken, çok defa içten ve dıştan meydan okumalara ve saldırılara maruz kalmıştır. Yapılan bu saldırılar ve meydan okumalar Devletimiz ve aziz Milletimizin kararlılığı sayesinde bertaraf edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti her seferinde yapılan saldırılardan daha da güçlenerek çıkmış ve yoluna devam etmiştir. Aynı şekilde iç ve dış terör odakları tarafından 15 Temmuz’da yapılan kalkışma, kahraman Türk Milletinin göstermiş olduğu dirençle başarısız olmuştur. Bugün dahi Türkiye Cumhuriyeti dünyanın çok farklı coğrafyalarında istikbal mücadelesi vermeye devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinin ne kadar sağlam ve sarsılmaz olduğu Devletimiz ve Milletimizin Türkiye Cumhuriyetinin ortak değerleri etrafında kenetlenmiş olduğu yaşanan son süreçte dost düşman herkese gösterilmiştir.

Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kuramlarını birlik ve beraberlik içerisinde korumanın azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan, ülkemizin misak-ı milli sınırları içerisinde güvenliği uğrana kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla en yüce mertebeye ulaşan aziz şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele etmiş olan kahraman gazilerimi saygı ve minnetle yad ediyorum.

Türkiye Cumhuriyetinin 97. Kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun'' Dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.