Ereğli Tarımı ve Tarıma Dayalı Ekonomi Masaya Yatırıldı

Ereğli Tarımı ve Tarıma Dayalı Ekonomi Masaya Yatırıldı

Ereğli Ticaret Borsası ile Selçuk Üniversitesi tarafından yürütülen ortak çalışmalar kapsamında Ereğli Tarımı ve tarıma dayalı ekonomi konuları masaya yatırıldı.

Ereğli Ticaret Borsasında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Soylu tarafından " Ereğli Tarımı ve Tarıma Dayalı Ekonomi" konulu seminer verildi. Gerçekleştirilen seminerde Ereğli'de ki tarım yelpazesi ile tarıma dayalı ekonomi görüşülerek  Ereğli'de tarım sektörünün sıkıntıları tartışıldı. Gerçekleştirilen seminerde açıklamalarda bulunan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, yürütülen çalışmalarda ki ortak amacın insanların refah düzeyini arttırarak mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Soylu, tarım ilçesi olan Ereğli'nin tarımsal faaliyetler noktasında mevcut durumunu ortaya koymak, Ereğli Tarımı ve tarıma dayalı ekonomisi için nelerin yapılabileceğini belirlemek için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade etti. 

Çalışmalar neticesinde Ereğli'de tarımsal yapının etkinleştirilmesini ve rekabet gücünün arttırılmasını hedeflediklerini dile getiren Soylu, Ereğli'de katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkarılması için nelerin yapılabileceği noktasında da çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Amil Acar ise, Ereğli'nin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ilçe olması nedeni ile Ereğli tarımı ve tarıma dayalı ekonomisini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.