Ereğli THK fitre ve zekât toplamaya başladı

Ereğli THK fitre ve zekât toplamaya başladı

Türk Hava Kurumu Ereğli Şubesi, fitre ve zekât toplama faaliyetlerine başladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Ereğli Şubesi 2013 yılı Ramazan ayında Ereğli’de ve kasabalarda fitre-zekât zarfı dağıtmak suretiyle fitre-zekât toplama faaliyetlerinin yürütülmesine başladı.

Türk Hava Kurumu Ereğli Şube Başkanı Sabit Say, Ramazan ayında toplanan fitre ve zekât gelirlerinin diğer yardım kuruluşları olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakıfları arasında paylaşıldığını belirtti.

Türk Hava Kurumu'na kalan yüzde 40 gelir ile havacılık faaliyetleri ile Türkiye'nin 6 bölgesinde konuşlanmış orman yangınlarını söndürme faaliyetlerinin yürütmekte olduğunu dile getiren Say, "2011 yılında Türk Hava Kurumu Vakfı'nın kurmuş olduğu THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri eğitim-öğretim döneminde pilotaj ve sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümlerine öğrenci alımına devam etmektedir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde şehit asker ve polis çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sağlanacağı genel başkanlığımız tarafından bildirilmiştir. Ayrıca Türkiye'nin 17 bölgesinde ambulans helikopterler ile hasta taşıma görevini de yürütmektedir. Bu hizmetlerin yapılabilmesi için yardımsever halkımızın fitre-zekât ve kurban derisi bağışı gibi yardımlarına ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.