Ereğli Üniversal’den Bir İlk Daha!

Ereğli Üniversal’den Bir İlk Daha!

Konya Ereğli Özel Üniversal Hastanesi tarafından bölgede böbrek, karaciğer ve kalp nakli yapılan hastaların kontrolleri artık gerçekleştirilebilecek.

Ereğli’de bir ilk niteliğini taşıyan uygulama kapsamında bir süre önce böbrek nakli yapılmış 6 hasta Ereğli Özel Üniversal Hastanesi uzman doktorlarından Ebru Yazgan tarafından kontrol edildi. Sağlık kontrollerinin ardından hastalar Özel Çamlıca Üniversal Hastanesi Böbrek Nakli hocaları Prof. Dr. Alp Gürkan ve Op. Dr. Can Varılsuha tarafından bilgilendirildi.

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Alp Gürkan, Türkiye’de 60 bin insanın kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeni ile diyalize bağlı yaşadığını belirtti. 60 bin diyaliz hastasından 25 bin kişinin organ nakline uygun olduğunu ifade eden Gürkan, yeterli böbrek nakli yapılamadığından Türkiye’de yılda 5-6 bin kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Organ bağışının önemi noktasında da açıklamalarda bulunan Gürkan, Türkiye’de ki organ bağışının çok yetersiz olduğunu söyleyerek, organ bağışında bulunan bir insanın 5 kişinin hayatını kurtarabileceğini dile getirdi.

Op. Dr. Can Varılsuha ise Konya ve çevresinde çok sayıda organ nakli yaptıklarını hatırlatarak, artık bu hastaların kontrollerinin Özel Üniversal Ereğli Hastanesi’nde Uz. Dr. Ebru Yazgan tarafından yapılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.