Ereğli'de 10 Kasım

Ereğli'de 10 Kasım

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

İlk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı,  Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ülker Garip, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Siyasi Parti temsilcileri ile resmi daire müdürleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenkler konulması ile başlayan törende Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05 geçe iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise tören sona erdi. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen anma günü programı ile devam etti.

Bur ada ki programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Atatürk Lisesi Müdürü İbrahim Hakkı Kocataş, büyük önderin ebediyete intikalinin 74. yılında fikirleri, yaşamı ve eserleri ile değerinin her gün biraz daha artan bir önder olarak minnetle andıklarını söyledi. Kocataş, engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerinde ki evrensel boyutun Atatürk’ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından program hafta münasebeti ile düzenlenen liseler arası şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.