Ereğli'de 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Ereğli'de 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Konya’nın Ereğli İlçesinde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'ıncı Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Ereğli Şehitliği’nde düzenlenen programda şehitlerimiz dualarla anıldı.

Ereğli Meydanbaşı Şehitliğinde düzenlenen programa, Ereğli Kaymakam V. Derbent Kaymakamı Nurullah Kaya, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli Cezaevi Tabur Komutanı Kahraman Gürbüz, Ereğli Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Şehit Aileleri Dernek Başkanı ve Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Ertaştan, Askeri Erkân, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özyurt, Siyasi Partilerin temsilcileri, Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Şehit Aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitliğe çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Duaların okunması ve şehit mezarlarının protokol üyeleri tarafından ziyaret edilerek karanfil bırakılmasının ardından şehitlikteki program sona erdi.

Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen anma programında; İlçemiz okullarından Mimar Ahmet Köşker Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cumali Koyuncu tarafından yapılan sunumun ardından, Günün anlam ve önemini belirten konuşmada; Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özge Sürer, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Çanakkale, milletçe yedi düvele "dur" dediğimiz yerdir. 18 Mart tarihi ise, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale geçilemez" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Ereğli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan’ın duygu dolu şiirinin okunması ile devam eden program, Ereğli Mimar Ahmet Köşker Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programda, Karşılama ve Çanakkale (Kınalı Hasan) adlı gösteri, “Söz Vermiştim Şehitliğe” adlı şiir, Sinevizyon gösterisi, “Çanakkale Ağlıyor” adlı şiir, Gölge Oyunu, Oratoryo gösterisi son buldu.

1-580.jpg2-583.jpg3-455.jpg4-369.jpgddd37899-6a13-4922-bc93-7fad219e0f6a.jpg

.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.