Ereğli’de 2013 kaza bilançosu açıklandı
Ereğli’de 2013 yılında 294 yaralamalı, 3 ölümlü ve 172 maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği öğrenildi.
Ereğli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği 2013 yılında Ereğli’de meydana gelen yaralamalı, ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının bilançosunu açıkladı. Konu ile ilgili olarak bilgi veren yetkililer, olası kaza unsurlarının önüne geçebilmek amacı ile Ereğli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince 2013 yılında toplamda 25 bin 917 aracın kontrol edildiğini bildirdi.
2013 yılında toplamda 469 trafik kazası meydana geldiğini açıklayan yetkililer, bunlardan 294’ünün yaralamalı, 3’ünün ölümlü ve 172’sinin maddi hasarlı olduğunu kaydettiler.
250 sürücünün ehliyetine el koyuldu
Yıl içerisinde 25 bin 917 aracı kontrol ettiklerini anımsatan yetkililer, bu kontroller esnasında alkollü araç kullanan sürücülerden 324’üne alkollü araç kullanmaktan 14 sürücüye ise alkolmetreyi üflememekten dolayı işlem uyguladıklarını belirtti.
Yetkililer ayrıca bu kontroller esnasında alkollü araç kullandığı sabit olan 250 sürücünün ehliyetine geçici süre ile el koyduklarını hatırlattı.
2 bin 526 sürücüye kask cezası
Meydana gelen 294 yaralamalı kazanın 179’una motosiklet, elektrekli bisiklet ve bisiklet sürücülerinin karışmasından dolayı motosiklet kazalarında ölümcül sonuçlar doğuran kafa yaralanmalarının önüne geçebilmek ve kask takma bilincini oluşturabilmek için motosiklet sürücüleri üzerinde kontrollerin sıklaştırıldığını açıklayan yetkililer, bu kapsamda 2 bin 526 sürücüye kask takmamaktan ceza-i işlem uygulandığını kaydettiler.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.