Ereğli'de  29 Ekim Kutlamaları

Ereğli'de 29 Ekim Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de coşkuyla kutlandı.

Ereğli Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan program Ereğli Atatürk Stadında ki kutlamalarla devam etti.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Ereğli Garnizon Komutanı Yzb. Uğur Efe ve Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu vatandaşların ve törene katılan öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Törende bir konuşma yapan Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, “Devletimizin en büyük gününü ani Cumhuriyetimizin 89. yılını kutlamak için toplandık” dedi.

“Bayramımız hepimize kutlu olsun” diye konuşan Çetin, “Cumhuriyetimizin 89. yılını kutlarken "Bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey, hem sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmak hem de ileriye doğru bakmaktır. Bugün, her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız vardır.

Dünyanın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini ağır bedeller ödemeden, milli menfaatlerimiz ve milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmak zorundayız. Dünyanın gözü, insanlığın umudu bu büyük millettedir. Türkiye sahip olduğu entelektüel sermaye, zengin tarihi ve Anadolu coğrafyası ile dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almak zorundadır. Buna mecburuz. Bayramınızı bu duygularla tebrik eder, dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım” dedi.

Program halk oyunları gösterisi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.