Ereğli’de 32 Bin Öğrenci Karne Aldı

Ereğli’de 32 Bin Öğrenci Karne Aldı

2012-2013 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin tamamlanması ile birlikte Ereğli'de 32 bin öğrenci karnesini aldı.

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Ereğli'de de binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının birinci yarısının bitmesinin ardından bugün 32 bin öğrenci karnelerini alarak yaklaşık 16 günlük bir tatile çıktı.

Ereğli Türkmen Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreninde konuşan Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, Türkiye'de yeni uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Ereğli genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede topla 136 okulda görev yapan bin 850 öğretmen ve 32 bin öğrenci ile birlikte 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Şimşek velilere, karnesi iyi olan öğrencilerin aileleri tarafından abartıya kaçmadan ödüllendirilmesi gerektiğini, karnesinde zayıf olan öğrencilerin ise aileleri tarafından başarılı oldukları alanların takdir edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı ise, bir eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini daha kazasız belasız bir şekilde geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, öğrencilerin başarısız oldukları alanları bu 16 günlük süreçte telafi etmeleri gerektiğini kaydetti.

Düzenlenen karne törenine Ereğli Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Ereğli Askerlik Şube Başkanı Per. Yzb. Ülker Garip, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek ve resmi daire müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.