Ereğli'de 44 Köy Elektriksiz Kalabilir!

Ereğli'de 44 Köy Elektriksiz Kalabilir!

Konya Valiliği'nin yayınladığı genelge çerçevesinde 2004 yılından sonra yapılan evlere ruhsat ve uygunluk yazısı alamayan 44 ayrı köy elektriksiz kalacak.

Konya Valiliği'nin 4 Nisan 2012 tarihli Fen ve Sağlık Kurallarına İlişkin Usul ve Esaslar genelgesi kapsamında Ereğli'ye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar 2004 yılından sonra yaptırdıkları binalarına ruhsat veya "Fen ve Sağlık Kurallarına Uygunluk" yazısını alamadıkları takdirde kendilerine elektrik verilmeyecek. Konu ile ilgili olarak Ereğli Medaş İşletme Şefliğinden Müşteri Hizmetleri Sorumlusu İlker Gökçe Köy Muhtarları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçe, köylerde ki yapılara genelge yayınlanmadan önce muhtar oluru ile elektrik aboneliği verdiklerini söyledi. Konya Valiliği'nin yayınladığı genelge ile köylere 2004  yılından sonra yapılan binalara ruhsat veya "Fen ve Sağlık Kurallarına Uygunluk" yazısı şartı getirildiğini ifade eden Gökçe, muhtar olurlarının bundan sonra ki süreçte kaldırıldığını kaydetti.

Gökçe, köylerine 2004 yılından sonra  bina yaptıran vatandaşlara biran önce ruhsat ve uygunluk yazısı almaları noktasında uyarıda bulunarak, aksi takdirde elektriksiz kalacaklarını dile getirdi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.