Ereğli'de Alzheimer Anlatıldı

Ereğli'de Alzheimer Anlatıldı

Ereğli Devlet Hastanesi Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi tarafından yürütülen “Alzheimer ile Mücadele” projesi kapsamında Alzheimer’li hasta yakınlarına seminer düzenlendi.

Ereğli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen seminerde Alzheimer’li hasta yakınlarına hastalığın gelişim süreci, tedavi yöntemleri ve hasta yakınlarının Alzheimer’lilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda Alzheimer hastalığı noktasında uzman olan Ereğli Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Bergüzar Başaran tarafından seminer verildi.

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Şahin, Alzheimer’in çağın çok hızlı ilerleyen bir hastalığı olduğunu ifade ederek, Alzheimer’in çoğalması ile birlikte önümüzde ki dönemlerde daha çok mücadele edilme gereğinin duyulacağını belirtti.

Ereğli Devlet Hastanesi Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Ayhan Aladağ ise, 2012 yılı istatistiklerine göre Ereğli’de ki Alzheimer’li kişi sayısının 150 civarında olduğunu söyleyerek, Alzheimer ile mücadele kapsamında birim olarak bundan sonra ki süreçte de çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.