Ereğli’de Kadın Çiftçiler Eğitiliyor

Ereğli’de Kadın Çiftçiler Eğitiliyor

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçileri bilgilendirmeye yönelik düzenlenen toplantılar hız kesmeden devam ediyor.

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları Belkaya Kasabası, Gaybi Köyü, Belceağaç Köyü ve Hacımemiş Köyünde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu toplantılarda kadın çiftçilere hayvancılık konusunda “Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta hijyenik sağım kuralları, yoğurt, peynir ve tereyağı yapımı konularında bilgilendirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, çiftçi toplantılarının ilçenin diğer köy ve kasabalarında da yapılacağını, bu sayede üreticiliğin daha bilinçli yapılacağını ve ayrıca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenecek olan kurslar için mutlaka kadın çiftçiler katılmaları gerektiğini söyleyerek bütün kadın çiftçileri davet ettiğini söyledi.

Toplantı sonunda konu ile ilgili sorular cevaplandırıldı. Katılımcı kadın çiftçiler, anlatılan konularla ilgili veya anlatılan konular haricinde akıllarına takılan konuları ziraat mühendislerine danıştılar.

Düzenlenen toplantı sonunda memnuniyetlerini dile getiren kadın çiftçiler, bu toplantıların daha verimli olabilmesi için sürekli olması gerektiğini belirterek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik ekibine bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.