Ereğli’de Kurbanlar Kesildi

Ereğli’de Kurbanlar Kesildi

Bütün dünyada olduğu gibi Müslümanlar için oldukça özel ve anlamlı bir gün olan, Kurban bayramı ülke genelinde ve Ereğli’de vatandaşlar kurbanlarını kestiler.

Ereğli’de Kurban Bayramı kılınan Bayram namazıyla başlarken ilçe halkı namaz sonrasında kabristan ziyaretlerinde bulunarak vefat eden yakınları ve şehitlerimiz için dualar ettiler. Vatandaşlar, daha sonra kurban kesim yerlerine koştu. Bazı vatandaşlar kurbanlarını kesimhanelere götürürken bazıları da kurbanlarını, apartmanlarının arkasında ya da boş alanlarda, müstakil evlerde oturanlar ise bahçelerde ya da Ereğli Belediyesi tarafından gösterilen yerlerde kestiler.

Kurban kesimi yapmakta olan Mesut Toraman isimli vatandaş ise bu yıl oldukça yoğun bir kurban kesimi olduğunu dile getirdi. Toraman yaptığı konuşmasında, Kurban bayramının coşkusunu yaşadıklarını belirtirken, kurban fiyatlarınındı bu yıl oldukça uygun olduğunu ifade etti. Toraman Ereğli halkının ve sevdiklerinin kurban bayramını kutladı.

Kurban bayramının ilk günü, Ereğli’de kurban kesimi ve bayramın verdiği o manevi coşku içerisinde geçerken küçükler büyüklerini ziyaret etmenin sevincini yaşadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.