Ereğli’de Mahkûmlar İstihdam Edilecek

Ereğli’de Mahkûmlar İstihdam Edilecek

Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kurul Toplantısının bu ay ki gündemin de ise cezalarını infaz etmiş mahkûmların istihdam edilmeleri konusu yer aldı.

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Aralık Ayı kurul toplantısı Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Serdal Yıldırım, Ereğli Emniyet Müdürlüğünü temsilen Baş Komiser Ali Berber, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, Ereğli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Vedat Zincir, Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Mustafa Yaylacı ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Sosyal Faaliyetler Salonunda gerçekleştirildi.

Kurul toplantısının Aralık ayı gündemini cezalarını infaz eden mahkûmların istihdam edilmeleri konusu oluşturdu. Gazetecilere konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ereğli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Kurul Başkanı Serdal Yıldırım, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı olarak amaçlarının cezalarını tamamlayan mahkûmları topluma kazandırmaya yönelik faaliyetler kapsamında onların istihdam edilmelerini sağlayacak fırsatlar oluşturmak olduğunu söyledi.

Belirli suç unsurlarından dolayı mahkûm olmuş kişileri dışlamanın o bireylerin karanlık bir dünyaya sürüklenmesine neden olacağını ifade eden Yıldırım, Ereğli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi olarak bu bireyleri topluma kazandırma çerçevesinde çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydetti.

Toplantının ardından kurul üyeleri Ereğli Şeker Fabrikasını gezdi, Fabrika İşletme Müdürü Mustafa Yaylacı fabrikanın üretimi hakkında 2012 yılı sonu itibari ile toplam işlenecek pancarın 826 bin ton olduğunu bundan 119 bin ton kristal şeker üretildiğini, ayrıca 313 bin ton melas ve 194 bin ton yaş küspe elde edildiğini söyledi. Çiftçiye ödenen nakdi avans miktarlarının 45 milyon 80 bin TL olduğunu ifade eden Yaylacı, 2013 yılı için Ereğli Şeker fabrikasının kotasının 1 Milyon 150 bin tona çıkarıldığını anımsattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.