Ereğli’de Okullar Sağlıklı Ekmek Tüketecek

Ereğli’de Okullar Sağlıklı Ekmek Tüketecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmek israfının önlenmesine ve kepekli ekmek tüketiminin arttırılmasına yönelik verdiği mesajın ardından Ereğli'de ki bir özel okulda ekmek israfının önlenmesi ve sağlıklı ekmek tüketilmesi için proje başlatıldı.

Ereğli Özel Şahika İlköğretim Okulu Başbakan Erdoğan'ın mesajının ardından " Kaliteli Eğitim Sağlıklı Beslenme" projesi çerçevesinde kepekli ekmek tüketimine başladı. Proje kapsamında Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven ve Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek'in katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen okul yönetimi, ekmek israfının önlenmesi ve sağlıklı ekmek tüketiminin arttırılması için Ereğli'de seferberlik başlattı.

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Ereğli Özel Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Metin Işık, günlük 500'ün üzerinde öğretmen, öğrenci ve personele yemek verdiklerini ifade ederek, uygulamaya koydukları " Kaliteli Eğitim Sağlıklı Beslenme" projesi kapsamında hem ekmek israfını önleme hem de sağlıklı ekmek tüketimi için okullarında kepekli ekmek tüketimine start verdiklerini ifade etti.

Beyaz ekmeğin zararları hakkında kısa bir açıklama yapan Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay ise, kepekli ekmeğin ve tam tahıl ekmeklerinin hemen hemen tüm diyet programlarını girdiğini belirttiği açıklamasında kepekli ya da tahıl ekmekleri tüketiminin vücutta doygunluk hissi verdiğini, bağırsak emilimlerini düzene soktuğunu ve en önemlisi kadınlarda meme kanseri ile tüm bağırsak kanserlerini önlediğini kaydetti.

Türkiye'de günlük 101 milyon adet ekmek üretildiğini söyleyen Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven ise, üretilen 101 milyon ekmekten 6 milyon ekmeğin israf edildiğini bu durumun ise ülke ekonomisine 2,5 milyar lira zarar verdiğini dile getirdi. Özgüven, insanların kepek oranı yüksek ve tam tahıl ekmeklere rağbet etmelerinin hem kendi sağlıkları açısından hem de ülke ekonomisi açısından önemli olduğuna işaret etti.

Başarılı bir eğitim de sağlıklı ve düzenli beslenmenin aktif rol oynadığını bildiren Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek ise, Özel Şahika İlköğretim Okulu'nun başlattığı bu önemli uygulamayı tüm okul kantinlerinde ve yatılı okullarda uygulamaya geçirmek için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.