Ereğli’de patates sektörü hızla gelişiyor

Ereğli’de patates sektörü hızla gelişiyor

Ereğli’de son yıllarda yaygınlaşan patates üretimi, Ereğli’nin patates yetiştiriciliğinde bir hayli yol kat ettiğini gösteriyor.

Tarım ve hayvancılığı ile büyük bir potansiyele sahip olan Ereğli, bu kez de patates sektöründe isminden söz ettirmeye kararlı. Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Üretici Mustafa Arı, son yıllarda Ereğli’de yaygınlaşan patates üretiminin Ereğli’ye patates sektöründe yeni bir ivme kazandırdığını kaydetti. Ereğli ve çevresinde üretilen patatesin iç pazarın yanı sıra özel cips fabrikaları ve tohumluk olarak üretildiğini ifade eden Arı, Ereğli’nin ileri perspektifte patates sektöründe daha iyi yerlere gelebileceğinin altını çizdi.

Ereğli’de yıllık üretilen patates miktarı hakkında da bilgi veren Arı, “Ereğli’miz de yıllık ortalama 3 bin 500 dekar alanda, 14 bin ton patates üretimi yapılmaktadır. Bu rakam Ereğli için çok iyi bir rakam. Önümüzde ki dönemlerde patates sektörünün Ereğli’de daha iyi bir kimlik kazanacağını düşünüyoruz. Ereğli’miz de üretilen patateslerimizin çoğunluğu cipsi fabrikalarında kullanılıyor. Bunun yanı sıra iç Pazar ve tohumluk için de patates üretimi gerçekleştirilmektedir” diyerek sözlerini sonlandırdı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.