Ereğli'de Seçme ve Seçilme Hakkı Kutlamaları

Ereğli'de Seçme ve Seçilme Hakkı Kutlamaları

Türk Kadınlar Birliği Ereğli Şube Başkanlığı ile Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Kadın Kolları tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programında ilk olarak Atatürk Anıtına Türk Kadınlar Birliği Ereğli Şubesi tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıtta biten program, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Teşkilatında ki basın toplantısı ile devam etti.

Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan CHP Ereğli İlçe Başkanı Fatih San, kadınların eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında yani hayatın her alanında erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önemine dikkat çekti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Savaş ise şunları söyledi: "78 yıllık süreçte biz kadınların kazanımlarını daha ileriye taşıması beklenirken, bugün itibarı ile gelinen nokta hiç iç açıcı değildir. 12 Haziran 2011 seçimleri ile TBMM'deki milletvekillerinin sadece yüzde 8'i, hükümetteki 26 bakandan sadece 1'i kadındır. Ülkemizde yerel yönetimlerdeki kadın oranı yüzde 2,5'tir. 2 bin 924 belediye başkanının 26'sı, 34 bin 210 muhtardan 65'i kadındır. 81 valinin 1'i, 103 rektörden 5'i, 80 müsteşar yardımcısından 3'ü kadındır. Maalesef ki 26 müsteşar arasında hiç kadın yok. Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitim, sağlık, istihdam, siyaset alanlarında kadınların erkeklerle eşit, özgür ve dayanışma içinde olabilecekleri bir Türkiye ve cumhuriyetle kazanılmış hakların korunarak yaşatılması için mücadele ediyoruz. Bugün 5 Aralık, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz" dedi.

Gerçekleştirilen basın toplantısının ardından kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi Ereğli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.