Ereğli’de ‘’Tarıma Engel Yok ‘ Projesinde hasat şenliği

Ereğli’de ‘’Tarıma Engel Yok ‘ Projesinde hasat şenliği

EREĞLİ KOP İLE YENİ NESİLLER TARIMLA BULUŞUYOR

METİN KIRATLI ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU, EREĞLİ KOP İLE GELECEK NESİLLER TARIMLA BULUŞUYOR VE TARIMA ENGEL YOK PROJELERİ KAPSAMINDA HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.
Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ortak Yürütülen, “Ereğli KOP, Yeni Nesiller Tarımla Buluşuyor” Projesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Ortaklığıyla
Başlatılan ve Okul Bahçesindeki Çalışmalar ile Yürütülen “Tarıma Engel Yok” Projesi gerçekleştirildi.
KOP İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen Ereğli Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün proje sahibi ve uygulayıcısı olduğu ‘Ereğli KOP ile Yeni Nesiller Tarımla Buluşuyor’ projesi kapsamında Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulu’nda kurulan serada özel eğitim gören çocuklarla birlikte 30 Nisan günü sebze fidesi dikimi gerçekleştirmişti. Salatalık, Domates ve Biber fideleri yetişti Salatalık ve Biberler Hasat dönemine geldi. 
Ereğli’de 2021 yılı içerisinde uygulanmaya devam edilecek söz konusu eğitim projesi kapsamında bitkisel (sebze ve meyve üretimi), hayvansal (küçükbaş ve büyükbaş) ve gıda üretimi ve hijyeni konularında proje ortağı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan anaokulu, ilkokul ve ortaokullardan öğrencilerinden belirlenecek 150 öğrenciye yönelik tarımsal üretim etkinlikleri içeren ‘Ereğli KOP ile Yeni Nesiller Tarımla Buluşuyor’ projesinin bir konusu olan ‘serada sebze yetiştiriciliği’ etkinliğinde öğrencilere tarımı tanıtma ve sevdirme adına fide dikimi, bitki besleme, sulama, hasat, hayvan yetiştiriciliği ve besleme, hayvansal ürün üretimi gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.

tarima-engel-yok.jpg
TARIMA ENGEL YOK
Havanın, suyun, toprağın, bitkinin, müziğin canlılar üzerinde çok büyük rehabilite etkisi bulunmaktadır. Bundan yola çıkarak TARIMA ENGEL YOK projesi Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği işbirliği protokolü ile 2016 yılında başlatılmıştır.
Ereğli ilçemizde özel eğitim gereksinimi olan öğrencileri 2017 yılında TARIMA ENGEL YOK projesine dâhil edilmiştir. Okulumuz Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde 3X1 ebadında ve 0,5 metre derinliğindeki kasalar yeni yapılan okulumuza Kasım Aralık 2020 yılı Kasım, Aralık aylarında yerleştirilmiştir. Tarım alanının hazırlanmasında Ereğli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü de destek olmuştur.
Okulumuzda 22 Nisan Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimizin de katılımı ile Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisleri ve Eğitmenleri ile Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileri ile fide dikimi ile viyollere Ata Tohumu etkinliği gerçekleştirilmişti. Bu tarihte ekilen marul fideleri ile nane fideleri hasat edilme olgunluğa ulaşırken, kasalara ektiğimiz roka, tere, soğan, patates tohumları da hasat edilebilecek olgunluğa erişti. Viyollere ektiğimiz sebze tohumları ise kasalara ekilebilecek fide olgunluğuna erişti. Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisleri ve Eğitmenlerinin katılımıyla 27 Mayıs tarihinde Tarım Alanında, Marul ve Nane hasatı yaptık. Aynı zamanda Domates, Biber, Patlıcan, Kara Lahana, Kabak, Karpuz ve Kavun fidelerimizi ekilmiştir.
18/06/2021 tarihinde gerçekleştirilen Hasat Şenliği etkinliğinde de ekilen sebzelerden hasat dönemi gelenler hasat edilirken diğer sebzelerin üzerinde inceleme ve bakımları yapılarak öğrenciler bilgilendirme yapılmıştır.Ereğli Kaymakamı Edip ÇAKICI İlçe Emniyet Müdürü Muammer Tayfun GİRGİN, İlçe Jandarma Komutanı Hayri YAZICI, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet GENÇ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Aydın SARICA, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü İsa BİLGİLİ ile Eğitmenler Dilek POLAT ve Müzeyyen KÜÇÜKAZAY, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal YALÇIN ile okul öğretmen ve öğrencileri ile davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Abdül Vefa DEMİRKIRAN yaptı. Ereğli KOP ile Gelecek Nesiller Tarımla Buluşuyor projesi ile Tarıma Engel Yok Projesine ilişkin okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sonrasında Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitmeni Dilek POLAT Tarıma Engel Yok Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Gerçekleştirilen Hasat Şenliği programında proje katılımcısı kurumların yetkililerince bilgilendirme yapıldıktan sonra Tarım Uygulama Sahasında Hasat ve Eğitim etkinliği yapıldı.

tarima-engel-yok-001.jpg

tarima-engel-yok-002.jpg

tarima-engel-yok-003.jpgtarima-engel-yok-004.jpg

tarima-engel-yok-005.jpg

tarima-engel-yok-006.jpg

tarima-engel-yok-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.