Ereğli'nin Bölünme Süreci Devam Ediyor

Ereğli'nin Bölünme Süreci Devam Ediyor

Ereğli’de Yüksek Öğretimin Selçuk Üniversitesi’ndeki bölünme süreci devam ediyor.

YÖK Genel Kurulu’nun son toplantısında, Ereğli’de ki Kemal Akman Eğitim Fakültesi ile birlikte Seydişehir ve Ereğli’de toplamda 3 fakülte ve 2 meslek yüksekokulunun Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlanması yönünde tavsiye kararı alındı. Karar, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi.

Selçuk Üniversite’nin bölünme, bazı fakülte ve meslek yüksekokullarının Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlanma süreci devam ediyor. YÖK Genel Kurulu, son toplantısında süreçle ilgili önemli bir tavsiye kararı aldı. Karara göre, Seydişehir Meslek Yüksekokulu ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ile Ereğli’de ki Kemal Akman Eğitim Fakültesinin yanı sıra kurulum aşaması halen devam eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Kemal Akman Meslek Yüksekokulu’nun Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlanması öngörülüyor.

Kemal Akman Eğitim Fakültesinin bağlanma kararının alınmasının ardından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Kemal Akman Meslek Yüksekokulu’nun da N.E.Ü’ye bağlanması büyük etki oluştururken, tavsiye kararının, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.