Ergenekon’un Vazgeçilmez Lezzeti Arabaşı

Ergenekon’un Vazgeçilmez Lezzeti Arabaşı

Ereğli’de kış mevsimlerinin vazgeçilmez damak tatlarından olan arabaşı, havaların soğuması ile birlikte sofralardaki yerini almaya başladı.

Ergenekon Parkı işletmecisi İsmail Akgül Ereğli’ye özgü damak tatlarının zenginliğini sunduklarını belirterek, "Ereğli’de kış sofralarının vazgeçilmez damak tadı olan Arabaşı’yı konuklarımıza tattırmak istedik. Arabaşı yemeği, uzun kış günlerinde çorbayla yutulabilen bir damak tadımızdır. İlçemiz genelinde her evde muhakkak yapılmaktadır" dedi. 

Akgül, "Arabaşı kültürümüz çok eskilere dayanmaktadır. Hamurla birlikte çorbası pişirilerek kış günleri özellikle akşamları dostlar, akrabalar yakınlar bir araya gelerek arabaşı yemeği yerler. Ancak son yıllarda özellikle yeni yetişen gençlerin hazırlamakta zorlandıkları görülüyor. Bu durum ticari işletmelere yansıyor. Yani arabaşını yapamayıp tadından mahrum olmak istemeyenler artık işletmelerde tadına bakıyorlar. Bizde Ergenekon parkında damak tadına önem verenler için arabaşı satışlarımıza başladık. Ereğlili hemşerilerimizi bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı..


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.