ERKONSİAD Ereğlili eğitimcileri buluşturdu

ERKONSİAD Ereğlili eğitimcileri buluşturdu

ERKONSİAD bu yıl ikincisini düzenlediği tanışma ve dayanışma gecesi ile Ereğlili öğretmenleri bir araya getirdi

Ereğli Konya İşadamı, Sanayici ve Bürokratlar Derneği’nin Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlediği geleneksel Tanışma ve Dayanışma Gecesi İdeal Koleji Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ERKONSİAD Kurucu Başkanı Av. Ali Süzgün, Öğretmenler Günü sebebiyle programı ikinci kez düzenlediklerini ifade etti. Süzgün, “Bu sene pandemi nedeniyle tereddüt ettiğimiz ancak geleneksel olmasını da istediğimiz bu toplantıyı, ev sahibimiz, İdeal Okulları Yönetim Kurulu Başkanı çok değerli hemşerimiz Caner Şahin Şimşek öğretmenimizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İlk toplantıdan sonra Konya'da 500 tane Ereğlili öğretmen mi varmış dedirtmeyi başardık. Toplantımıza dernek olmamıza rağmen Vali Bey ve İl Milli Eğitim Müdürümüz katıldı. Konya'da bizim dışımızda hiçbir dernek 500 tane öğretmeni davet ediyoruz deme gücüne sahip değildir. Konya'da güçlü bir Ereğlililer Derneği olması çok önemlidir. İlçenin bütün İdari, Ticari işleri Konya'dan yönetilmektedir. Amacımız bir olmak beraber olmaktır. Derneğimiz 2017 yılında kuruldu.15 Temmuz Darbe teşebbüsünden sonra insanlar dernek vakıf üyeliğinde tedirgin oldu, ardından Covid -Pandemi süresi girdi. Bütün bunlara rağmen en çok etkinlik yapan ve basında en çok yer alan ERKONSİAD oldu. Küçük meslek grupları halinde toplanıp kaynaşma sağladıktan sonra mümkün olan en kısa sürede 5-6 bin kişinin katılacağı büyük kurultay şeklinde toplantılar düzenlemeyi amaçlıyoruz. Böylelikle gücümüz daha iyi hissedilecektir. Ereğlililer Konya'da her yerde var. Hem de bulundukları yerlerde en üst görevdeler” dedi.

EREĞLİ ÇOK GÜZEL GÜNLERE KAVUŞSUN İSTİYORUZ

Konuşmasına bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’de yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Oprukçu, “Ereğli’nin maksimum sanayileşmeye kazandırılması için yoğun bir gayretimiz var. Ereğli Ovası’nda termal seralarla ciddi manada üretim yapabilmek adına bir termal su çalışmamız devam ediyor. Ereğli’ye güzel bir kütüphane inşaatı başladık ve yapımına devam ediyoruz. Ayrıca Taş Evleri’nin olduğu bölgede bir kirlilik hakimdi. Şimdi orada bakanlığın desteği ile bir restorasyon çalışmasına başladık. Yani Ereğli çok güzel günlere kavuşsun istiyoruz Ereğli çok güzel günlere kavuşsun istiyoruz. Hayırlı işler yapmaya çalışıyoruz. Sayın Bakanımız Murat Kurum Bey’i iki üç defa çeşitli vesilelerle ziyaret ettim. Organik tarım yapma gayretimiz var. Bu çerçevede de önümüzdeki hafta içinde randevu talebimiz oldu. Sanırım hayata geçecek. Sayın bakanımızından Allah razı olsun” diye konuştu.

BİRBİRİMİZE HER KONUDA DESTEK OLALIM

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Çakmaktepe ise, “Bu tür programların devamını istiyoruz. Her zaman birbirimize sahip çıkmalıyız. Birbirimize her konuda destek olalım. Ben buradan Ereğli’ye üniversite istiyorum. Hangi parti mensubu olursak olalım başkanımızın yanında olalım. Biz dimdik olursak başaramayacağımız hiç bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

EREĞLİLİLERDE BİR MİKRO MİLLİYETÇİLİK VARDIR

İdeal Koleji Kurucu Temsilcisi Caner Şahin Şimşek Ereğlililerde bir mikro milliyetçilik olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Memleketimle her zaman guru duyuyorum. Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Üniversite yıllarımda Ereğli üzerine bir çalışma yaptım ve çalışma sonucunda her boyun kendi içinde bazı kelimelerin telaffuzunu farklı söylediğini tespit ettim” dedi. Kendinden de bahseden Şimşek, “2006 yılından bu yana bir Konya’da eğitim üzerine faaliyet göstermekteyim. Kolejimiz Konya’nın ilk özel okullarından birisidir, 32 yıldır Konya'da eğitime hizmet vermektedir. Son dört yıldır Bil Vip ve Yalçın Eğitim Kurumları iş birliğiyle daha da güçlenerek Konya'da eğitime değer katmaktadır” dedi. Program sonunda davetlilere arabaşı ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.