Facebook kıskançlık yapar

Facebook kıskançlık yapar

Yapılan araştırmaya göre, Facebook'un hayal kırıklığı ve kıskançlık gibi olumsuz duygulara sebep olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da Darmstadt Teknik Üniversitesi ve Berlin Humbold Üniversitesi uzmanları ortaklaşa sosyal bir araştırma yaptı. Araştırmaya katılan 600 kadar Facebook kullanıcısının 3'te 1'inin Facebook'ta geçirdikleri sürede ve ardından kendilerini yalnız, yorgun, üzgün ya da memnuniyetsiz hissettiklerini bildirdi.

FACEBOOK'LULAR ARKADAŞLARINI KISKANIYOR

Araştırmayı yapan uzmanlarara göre, Facebook’ta arkadaşlarının sayfalarındaki olumlu haberleri gören kişilerde kıskançlık ve üzüntü oluşuyor.Normalde insanların kendilerine benzeyen kişileri kıskandığını ifade eden proje yöneticisi Hanna Krasnova, kullanıcıların Facebook üzerinden diğerleriyle ilgili daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve kendilerine benzeyen insanlarla kendilerini kıyasladığını vurguladı.

ARKADAŞIM TATİLE GİDİYOR, BEN NEDEN GİDEMİYORUM

Darmstadt Teknik Üniversitesi'nden Thomas Widjaja ise, kullanıcıların Facebook'ta sürekli arkadaşlarının olumlu iletilerini gördükçe kendilerini değersiz hissettiklerini, en fazla tatil fotoğraflarının kıskançlık yarattığını söyledi.

Widjaja, kıskançlık duyan bazı kullanıcıların kendileriyle ilgili olumlu haberler yazma eğilimine girdiğini, bu mesajların da genelde abartılı oldukları ya da olumsuz ayrıntıları içermediğini belirtti. Kullanıcıların girdikleri sınavdan yüksek not alınca Facebook hesapları ile bunu arkadaşlarına duyururken, düşük not alındığında ise bunun sözünün bile edilmediği kaydedildi. Sanal toz pembe hayatlar yaratan bu durumun diğer kullanıcıların kıskançlık duygularını depreştirdiği ifade edildi. Uzmanlar bunu bir "kıskançlık döngüsü" olarak değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.