Facebook ve Twitter’da TC Protestosu
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın tabelalardaki T.C.'yi kaldırması Facebook ve Twitter kullanıcıları tarafından Ereğli’de sıra dışı bir yöntemle protesto ediliyor.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gitmişti. Yapılan değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresi kaldırmıştı. Bu karara karşı çıkan Ereğli’de ki sosyal medya kullanıcıları Facebook'ta T.C. adında bir sayfa oluşturarak tepkilerini dile getirmek istediler.
İsimlerinin başına "T.C." ibaresi koydular
Sayfada kullanıcıların isimlerinin başına "T.C." ibaresini koymaları istendi. Bu örgütlenmeye olumlu yaklaşan birçok kullanıcı isminin başına "T.C." ibaresini koydu. Kampanyaya Twitter kullanıcıları da katıldı ve çok sayıda kişi, kullanıcı profillerinin başına "T.C." ibaresini koydular.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.