Fatih Projesi Hızla İlerliyor

Fatih Projesi Hızla İlerliyor

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, Akıllı Tahta kurulum çalışması yapılan ve tamamlanan okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncelemeler kapsamında Atatürk Lisesindeki Eğitimde Teknolojiyi Kullanma Kursu gören öğretmenleri ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek,  eğitim ve öğretimde esas aktörlerin, olmazsa olmazların öğretmenler olduğunu söyledi.  Şimşek, etkili ve kalıcı bir öğretimin sağlanabilmesi için eğitim teknolojilerinden verimli bir şekilde yararlanın büyük önem taşını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi olan FATİH projesini başlatarak eğitimde çok önemli bir hamle gerçekleştirdiğini belirten Şimşek şunları söyledi: “ Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerimize eğitimde en son teknolojinin imkânlarından yararlanma fırsatı sunmuş oldu. Bu çerçevede, ilçemizde öncelikle liselerde akıllı tahtaların kurulumu tamamlanacak daha sonra diğer okullarımıza başlanacaktır. Akıllı tahta kurulumu tamamlanan okullarımızın öğretmenleri, kendi okullarında akıllı tahtaların kullanımı ile ilgili kurslara alınarak gerekli eğitimler verilmekte ve akabinde bu tahtalar derslerde kullanılmaya başlanmaktadır. Projenin bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir” dedi.

Projenin ilçe genelinde tamamlanması ile birlikte tüm öğrenci ve öğretmenlerin bilgiye erişmede ve eğitim teknolojilerini kullanmada fırsat eşitliği imkânına kavuşmuş olacağını anımsatan Şimşek, bu önemli hizmetin Ereğli’ye, öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.