Gelecekte Susuz Değil, Su Sorunu Olmayan Bir Konya İçin Çalışıyoruz

Gelecekte Susuz Değil, Su Sorunu Olmayan Bir Konya İçin Çalışıyoruz

Bugünden geleceğe Konya tarımımız için önemli adımlar atıyoruz

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Bugünden geleceğe Konya tarımımız için önemli adımlar atıyoruz. Suyumuzun her damlasının kıymetini bilmeliyiz. Gelecekte susuz ve çaresiz değil, daha yaşanabilir ve su sorunu olmayan bir Konya için çalışıyoruz. Bu bilinçle son 18 yılda sulama alanında 11 milyar lira yatırım yaparak 283 tesisi hizmete aldık. Konya’mıza 22 baraj, 30 gölet, 2 yeraltı depolaması, 67 sulama tesisi ve 141 taşkın koruma tesisi kazandırdık.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ileTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal’ı ziyaret ederek görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve yapacakları çalışmalarda başarılar diledi. Yapılan görüşmelerde Konya tarım ve hayvancılığı, sulama çalışmaları ve üreticilere verilen destekler üzerinde duruldu.

Görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Etyemez, siyasi irade ve tüm kurumlar olarak Konya tarım ve hayvancılığını daha iyi noktalara taşımak ve sulanan alan miktarını arttırmakiçin yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Tarımın olmazsa olmazının su olduğunu vurgulayan Milletvekili Halil Etyemez, bu bilinçle suyun her damlasının kıymetinin bilinmesi ve su kaynaklarının korunması gerektiğinin altını çizdi.

Milletvekili Etyemez, “AK Parti olarak, gelecekte susuz ve çaresiz değil, daha yaşanabilir ve su sorunu olmayan bir Konya için çalışıyoruz. Konya Ovamızı daha bereketli hale getirmek için son 18 yılda sulama alanında 11 milyar lira yatırım yaparak 283 tesisi hizmete aldık. Konya’mıza 22 baraj, 30 gölet, 67 sulama tesisi, 2 yeraltı depolaması ve 141 taşkın koruma tesisi kazandırdık. Yaptığımız tesislerle sularımızın boşa akmasını önledik. Yaklaşık 800 bin dekar arazi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 650 milyon lira tarımsal gelir artışı sağladık. 7 baraj ve 4 gölette çalışmalar hızla devam ediyor. 15 baraj ve 7 gölet ise planlama ve proje aşamasında. İnşallah bu projelerimizi de hayata geçirerek, suyumuzu tasarruflu ve bilinçli kullanarak Konya’mızı daha iyi noktalara taşıyacağız.” dedi.

TKDK tarafından üreticilere verilen kırsal kalkınma hibelerine (IPART) değinen Halil Etyemez, üreten ve ekonomiye katkı sunun tüm üreticileri desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti. Etyemez, “Konya’mız en fazla IPART hibe desteğinden yararlanan ikinci il konumunda. IPART hibeleri kapsamında 2013 yılından günümüze bin 35 projeye 392.4 milyon lira hibe sağlandı. Bu hibenin 288.6 milyon lirası ödendi, 103.80 milyon lirası ise ödenmeye devam ediyor. Bu hibeler sayesinde Konya’mıza süt üretim tesisi, besi çiftliği, süt ve kırmızı et işleme tesisi, makine parkı, yenilenebilir enerji tesisi, kırsal turizm tesisi gibi bir çok alanda 828.22milyon liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımlar şüphesiz Konya ve ülke ekonomimize katma değer sağlamaktadır. Bu anlamda üretime güç veren, ekonomimize katkıda bulunan tüm girişimcilerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

dusuk.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.