Gerçeğe aykırı beyan veren 842 lira ödeyecek

Gerçeğe aykırı beyan veren 842 lira ödeyecek

Adres beyan işlemlerinde artan yoğunluk ve gerçeğe aykırı adres beyanının önüne geçilmesi için adres beyanı ile ilgili vatandaşları bilgilendirme amacıyla Ereğli Nüfus Müdürlüğünden açıklama yapıldı.

Konu ile ilgili olarak Ereğli İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Sezek’den alınan bilgiye göre Nüfus Mevzuatına uygun olarak adres beyanlarına ilişkin beyan edilen adresin boş olduğunun belirlenmesi durumunda beyanı teyit edici herhangi bir belge istenilmeyecek ve adres beyanı forma geçirilerek tescil işlemi gerçekleştirilecek.
Söz konusu durumlarla ilgili açıklamalarda bulunan Ereğli Nüfus Müdürü Ahmet Sezek şunları söyledi: “Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı halinde adres beyanı kabul edilerek tescil işlemi gerçekleştirileceğini ancak beyanda şüphe duyulması durumunda yapılan tahkikat neticesinde gerçeğe aykırı adres beyanı verildiğinin anlaşılması halinde 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68. Maddesi gereğince 842 TL idari para cezası uygulanarak aynı Kanunun 67. Maddesi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.
Kamu hizmetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için adres ve yerleşim yeri bilgilerine sağlıklı bir şekilde ulaşılabilmesinin gerekliliğine değinilen Akur, bir kişinin tek bir adresi yerleşim yeri adresi olarak gösterebileceği vurgulanarak,  vatandaşların sağlık hizmeti, silah ruhsatı, okula kayıt ve seçimler gibi konularda ikamet etmedikleri adresleri gösterdiklerinin tespit edildiğine dikkat çekti.
Açıklamada ayrıca 20 işgünü içinde adres değişikliğini bildirmeyenler hakkında 420 TL idari para cezası uygulandığı bildiren Akur, “Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için ikâmet bilgilerini doğru ve zamanında bildirmelerinin gerektiği hususunu önemle rica olunur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.