Girişimcilik Ekosistemi Konya’da Buluştu

Girişimcilik Ekosistemi Konya’da Buluştu

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılım gösterdiği Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, 3 Kasım’da açılış konuşmaları ile başladı.

Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından “Cumhurbaşkanlığı Himayeleri”nde düzenlenen, Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde iki gün sürecek Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, 3 Kasım’da açılış programı ile başladı.
T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılım gösterdiği, Ziraat Bankası ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi’nin açılış programında; GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve AK Parti MKYK Üyesi, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş konuşmaları ile yer aldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise kutlama mesajlarıyla etkinliğe destek oldu. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile program başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Girişimcilik milletimizin özünde var olan bir özelliktir”
Etkinliğe video konferans ile katılım sağlayan T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemiz için girişimcilik ekosisteminin önemine dikkat çekti. Girişimci İşadamları Vakfı ile Türkiye Gençlik Vakfı’na teşekkürlerini ileten, Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi’nin girişimcilerimiz, ekonomimiz, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı, “Girişimcilik Ödülleri’ne layık görülen iş insanlarımızı tebrik ediyorum” dedi. T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti. “Bu yıl ‘fikirden girişime’ temasıyla yapılan zirveye görüşleri, değerlendirmeleri, ürünleri, birikimleriyle katkı veren tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Girişimcilik milletimizin özünde var olan bir özelliktir. Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkânı sunduğumuzda milletimizin her ferdinin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda son derece üretken olabildiğini biliyoruz. Küresel yönetim ve ekonomi sisteminde köklü bir değişimin yaşanmaya başladığı şu dönemde bu asset’imiz, önümüze çok büyük fırsatlar getiriyor. Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde, 2023 hedeflerimize ulaşarak ve ardından 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin gayreti içindeyiz.
Yeşil kalkınma devrimiyle ilk müjdesini verdiğimiz yeni vizyonumuzun şekillenmesinde kamudan özel sektöre herkese çok önemli görevler düşüyor. Küresel üretim ve lojistik merkezlerinin yeniden oluştuğu, dijitalleşme ve teknoloji temelli bir ekonomi işleyişinin güçlenmeye başladığı bir süreçte yapılan zirvenin hepimiz için yol gösterici sonuçların doğmasına vesile olacağına inanıyorum.
Bu çerçevede özellikle gençlerimizden çok büyük beklentilerimiz var. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hala eğitim ve altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle, geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır. Yaşadığımız her tecrübe, atlattığımız her badire milletimizin hedeflerine ulaşma kararlılığını perçinlemektedir. Anadolu’daki ilk devletimiz Selçuklu’nun kadim başkenti Konya’da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecektir.
Bir kez daha zirvenin başarılı geçmesini diliyorum. Girişimci İşadamları Vakfı’mız ile Türkiye Gençlik Vakfı’mız başta olmak üzere bu hayırlı programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. Tüm katılımcılara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

turkiye-girisimci-bulusmasi-zirvesi-ve-sergisi.jpg

turkiye-girisimci-bulusmasi-zirvesi-ve-sergisi-001.jpg

turkiye-girisimci-bulusmasi-zirvesi-ve-sergisi-002.jpg

turkiye-girisimci-bulusmasi-zirvesi-ve-sergisi-003.jpg


 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.