Halk Eğitim'den İki Ayrı Kurs Daha

Halk Eğitim'den İki Ayrı Kurs Daha

Ereğli Müfide Aziz Sayın Halk Eğitim Merkezi tarafından Trafik ve Çevre Bilgisi ile Direksiyon Eğitimi Dersi kurslarının açılacağı öğrenildi.

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeterli sayıda kursiyerin müracaat etmesi durumunda Ereğli Müfide Aziz Sayın Halk Eğitim Merkezinde Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticiliği ile Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği kursunun açılacağını söyledi. Kurs kayıtlarının 9 Kasım tarihinde başlayacağını ifade eden Şimşek, 23 Kasım tarihi itibari ile kayıtların son bulacağını kaydetti.

Şimşek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Yeterli sayıda kursiyerin müracaat etmesi durumunda Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi’nde Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticiliği ile Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği kursu açacağız. Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticiliği kursuna katılma şartlarımız Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanları ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan öğretmenler olmak, dört yıllık eğitim veren yükseköğretim programlarından mezun olmak ve yükseköğretim programlarından ön lisans mezun olmak şartıyla bu öncelik sırasına göre başvurular kabul edilecek.

Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursuna ise Milli eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanları ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan öğretmenler, Dört yıllık eğitim veren yükseköğretim programlarından mezun olmak, Yükseköğretim programlarından ön lisans mezunu olmak ve en az lise mezunu olmak şartıyla bu öncelik sırasına göre başvurular kabul edilir” dedi.

Şimşek kursların 3 Aralık’ta başlayacağını belirterek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.