Hastanelere Ne Oluyor?

Hastanelere Ne Oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih San son günlerde yapılan ani başhekim değişiklikleri ile kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. San açıklamasında “ Hastanelere ne oluyor?” diye sordu.

San konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Hastanelere neler oluyor? Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimlik ve Hastane Yöneticiliği ve Ağız Diş Kliniği’nin Başhekimleri görevden alınıyor. Başhekimler kamera karşısına geçip beyanat veriyorlar gelen arkadaşlara başarılar diliyor. Gelen başhekimler açıklama yapıyorlar. Ereğli halkına iyi hizmet vermekten bahsediyorlar.

Bir hafta geçmeden Ağız Diş Kliniği’nin Başhekimi Ayhan Yürekli görevine iade ediliyor. Sormak gerekmez mi? Başhekim başarısız mıydı da görevden aldınız? Görevden aldınız bir hafta sonra neden tekrar atadınız? Başarılı mı buluyorsunuz? Mahkeme kararı mı var, İade için sanmıyorum adaletin bu kadar hızlı ilerlediğine. Neler oluyor? Bunların açıklamasını kim yapacak? Bunları yapan kişilerin siyasi sorumlusu kimlerdir? Ereğli üzerinde oynan bu oyun nedir çok merak ediyorum. Ereğli halkının da bunlara bilmeye hakkı vardır. AKP ilçe yönetimi bu konulardan ne kadar uzak olduğu gözüküyor.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi atadınız. Göreve gelen Karapınar’da görev yapan bir uzmanı atadınız. Kadın doğum uzmanı henüz altı ayı doldurmamış Meriç Çağrı Ağır atandı. Bir hafta geçmeden görevden geri alındı zorunlu hizmet süresini tamamlamadığı için diye bir açıklama yapıldı. Çok geçmeden Kadirli Devlet Hastanesinde Üroloji uzmanı Op. Dr. Alper Dırık atandığını öğrendik. Bu doktorunda zorunlu görev süresini tamamlamadığı söylenmekte.  Başhekim olma şartlarını bilmiyor musunuz? Biliyorsanız neden atamayı yaptınız? Bu kadar aciz mi kaldınız? Başhekim yardımcını atadınız onunda şartları taşımadığı görüldü yeniden geri aldınız. Bu işler devletin hastanesini çocuk oyuncağımı sanıyorsunuz? Onu ata, olmadı al yeniden başkasını ata yanlış olmuş geri çek. Tam bir fiyasko. AKP ilçe yönetimi sanırım bunları görmüyor, duymuyor, konuşmuyor. Bu sıkıntıları yukarı aktarmakta sorun yaşıyor. Bu komediyi hep birlikte izliyoruz, yazık ediliyor. Ereğli Devlet Hastanesi Ereğli’nin en büyük KİT’idir çok büyük ihaleler yapılmaktadır. Bu konuda herkesin duyarlı olması gereklidir. Yönetim kadrosunda bulunan, siyasilerin bu kadar sorumsuzluğu ve acizliği kabul edilemez” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.