Havuç Tarlalarında Hareketlilik

Havuç Tarlalarında Hareketlilik

Ereğli’de hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, havuç tarlasında işleri yoğunlaştırdı.

Ereğli’de son yıllarda sık olarak yetiştirilen ve Ereğli’nin simgelerinden birisi haline gelen ve sonbahar mevsiminin girmesi ile birlikte tarladan toplanmaya başlanan siyah havuç, havaların soğumaya başlaması ile birlikte tarlada kalma tehlikesi ile karşılaşmıştı. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü günlerde ürünlerinin tarlada kalmasından korktuklarını kaydeden çiftçiler, havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalarına hız verdiklerini kaydettiler.

Ereğli’de Akören Köyü’nde havuç yetiştiriciliği yapan Mehmet Ali Yağcı isimli çiftçi, soğuk havalar gelmeden havucu tarladan kurtarmak için yoğun mesai yaptıklarını dile getirdi.

Yağcı, ürünlerin soğuk havadan etkilendiğini ve don olaylarının meydana gelmesi halinde ise zarar edeceklerini kaydederek, “Havuçları tarladan bir an önce kurtarmak istiyoruz. Çünkü kış iyice geldi. Her gün don olayının olup olmayacağını merak ederek çalışıyoruz. Havuç, don olayına tarlada yakalanırsa yetiştiriciler için büyük kayıp olur. O bakımdan havucu tarladan kurtarabilmek için akşam geç saatlere kadar çalıştığımız oluyor” dedi.

Siyah Havucun kilosunun 30 kuruşa satıldığını da kaydeden Yağcı, “Kendi masrafını ancak kurtarıyor” şeklinde konuşan Yağcı,  “Ereğli’de bu bölgede yetişen siyah havucun ağırlığı şeker pancarı ile hemen hemen aynı. Gelişimi çok iyi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.