Her şey Ekmek Parası İçin

Her şey Ekmek Parası İçin

Sayıları bin 200’ü bulan Ereğlili Fabrika işçileri ekmek paralarını kazanabilmek için her gün 3 saat yol teperek Karaman’a gidiyor..

Ereğli’de ki iş sahasının günden güne dar bir çembere girmesi ile birlikte evine bir lokma ekmek sokabilmek için işe ve çalışmaya ihtiyacı olan yüzlerce Ereğlili Karaman’da ki çeşitli bisküvi fabrikalarına çalışmaya gidiyor.

Her şeyin ekmek parası için olduğunu dile getiren fabrika işçileri gazetemize özel olarak yaptıkları açıklamada, Ereğli’de iş sahasının git gide azalmasının kendilerini zorunlu olarak çevre il ve ilçelerde çalışmaya zorunlu kıldığını kaydettiler. Üç vardiyada günlük üç saat yol çekerek çalıştıklarını dile getiren işçiler, onlarca kez kazanın eşiğinden döndüklerini ifade ettiler.

Karaman’lı işadamlarının hem Karaman merkezde hem de çevre ilçelerde ciddi oranda istihdam sağlanmasının takdire şayan olduğunu söyleyen Servis Şoförü Nihat Ayten, yaklaşık olarak Ereğli’de ki bin 200 kişinin Karaman’dan ekmek yediğini ve işçilerin yol sıkıntısından başka herhangi bir sıkıntıları olmadığını kaydetti.

Tüm işçilerin ortak temennisi ise Ereğli’ye de farklı sektörlerde iş alanları açılarak Ereğli’nin insanını Ereğli’de çalıştırmak oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.