Hububat Ekimleri Büyük Bir Hızla Başladı

Hububat Ekimleri Büyük Bir Hızla Başladı

Ereğli’de çiftçiler hububat ekimine başladı.

Ereğli’de tarlalarını yeni ekim dönemine hazırlayan çiftçiler, hububat ekimine başladı. Bir önceki yıla göre daha düşük verimli bir hasat sezonunu tamamladıklarını belirten çiftçiler, tekrar ekim yapmaya başladıklarını söylediler.

Çiftçilikte girdilerin çok yüksek olduğunu ürün fiyatlarının ise çok düşük olduğundan yakınan Ereğlili çiftçiler, “Bugün mazotun litresi yaklaşık 4,5 lira, gübrenin fiyatı markasına göre en düşüğü 950 liradan başlayıp bin 400 liraya kadar çıkıyor. Biz bir ton buğdayı 600 liraya satıyoruz, sertifikalı tohumluğun bir tonu bin 50 liradan başlıyor. Çiftçi nasıl sertifikalı tohum alsın eksin. Bu mazot fiyatıyla iyi bir şekilde nasıl tarlamızı sürüp hazırlayacağız” diye konuştular. Çiftçinin en büyük sıkıntısının girdi fiyatları olduğunu belirten çiftçiler, “Ekim zamanı gübre ve mazot fiyatları çok yükseliyor. Ekinlerimizi neredeyse gübresiz ekme durumuna geldik. Mazot fiyatları yükseliyor fakat bizim ürünlerimizin fiyatı hep aynı kalıyor. Mazot ve gübre fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz” dediler.


Yağışların bu yıl iyi düşmesi ve bereketli bir yıl olmasını da dileyen çiftçiler, bu dönemde düşecek yağışlarla toprağın yumuşayacağını ve ekimin hız kazanacağını, ayrıca düşen yağışların da bereketi artıracağını sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.