İlçe Tarım Müdürü Sarıca'dan  Sarı Pas Hastalığı Uyarısı!

İlçe Tarım Müdürü Sarıca'dan Sarı Pas Hastalığı Uyarısı!

Ereğli ilçe Tarım Müdürü Ahmet Aydın Sarıca Ereğli hububat, sebze ve meyve alanlarında hastalık ve zararlı kontrollerine devam ediyor.

Ahmet Aydın Sarıca: “Saha taramalarımız aralıksız olarak devam ediyor”
Ereğli ilçe Tarım Müdürü Ahmet Aydın Sarıca Ereğli hububat, sebze ve meyve alanlarında hastalık ve zararlı kontrollerimiz devam etmektedir dedi
Sarıca açıklamasına şöyle devam etti.:

İlçemizi de etkisi altına alan son dönemdeki yoğun yağışlar nedeniyle artan neme ve sıcaklığa bağlı olarak hububatta Sarı Pas Hastalığı görülme riski oluşmuştur. Enfeksiyon riskinin daha da artması olası olduğu için, gerek teknik personellerimizin saha kontrollerinde tespiti veya üreticilerimizin kendi tarlalarında yaptıkları kontrollerde hastalık başlangıcı mevcut ise Sarı Pas Hastalığına karşı önlem alınması gerekmektedir.
Ayrıca sahada mevcut olan feromon tuzaklarımızda görülen zararlı tespitleri siz üreticilerimizle paylaşılmaktadır. Elma İç Kurdu, Akdeniz Meyve Sineği, Domates Güvesi gibi zararlılarla doğru zamanda mücadele edilebilmesi için takip ve saha taramalarımız aralıksız olarak devam etmekte olup, hastalık risk durumunda ilaçlama zamanını üreticilerimizle paylaşmaktayız.
Değerli üreticilerimiz bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almak için İlçe Müdürlüğümüze başvurabilirler.
Tüm çiftçilerimize emeklerinin heba olmayacağı, sağlıklı ve bereketli bir üretim sezonu diliyorum.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.