İşitme Engelli Çocukların Evlat Edinilmesi Teşvik Edilmeli

İşitme Engelli Çocukların Evlat Edinilmesi Teşvik Edilmeli

MHP Konya Milletvekili Esin Kara yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

İşitme engelli bebek ve çocukların evlat edinilmesinde karşılan sorunlar bu sorunların tespiti ve çözümüne yönelik altyapının hazırlanması amacıyla Bakan Selçuk’a soru soran MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye’de korunmaya muhtaç çocuklara bakım, sağlık, eğitim, kültür hizmetlerini sistemli biçimde vermektedir. Bu alanda dezavantajlı gruplara yönelik özel çalışmalar yapılması gerekmektedir.” dedi.

AİLELERE DESTEK VERİLMELİ

MHP Konya Milletvekili Esin Kara İşitme engelli bebek ve çocukların evlat edinilmesinde ailelerin bilinçlendirilmesi, çocuklar hakkında eğitim verilmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir.” Dedi. Ayrıca Bakan Selçuk’a soru soran Kara “İşitme engelli bebek ve çocuklara yönelik evlat edindirme prosedürlerinde ailelere yönelik avantajlı uygulamalar var mı?

Çocuk hizmetleri genel müdürlüğü aracılığıyla evlat edinilmek istenen işitme engelli bebek ve çocuklarımız için evlat edinmek isteyen aileye yönelik bir öncelik sağlanabilir mi?

Karar aşamasından önce işitme engelli bebek ve çocuklarımızın evlat edinilmesine yönelik teşvik edici eğitim uygulamaları yapılabilir mi? “ dedi.

isitme-engelli-cocuklarin-evlat-edinilmesi-tesvik-edilmeli-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.