İzbudak: Isı Pay Ölçer Zorunlu Fakat…

İzbudak: Isı Pay Ölçer Zorunlu Fakat…

Ereğli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Münif İzbudak, “Isı pay ölçer zorunlu ama şikâyet yoksa cezası da yok” dedi.

Ereğli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Münif İzbudak, ısı pay ölçer takılmasının enerji tasarrufu sağlayacağını, takılmasının yasal olarak zorunlu olduğunu ancak takılmaması durumunda ceza kesilmeyeceğini belirtti.

İzbudak, "Kimse kapınıza dayanıp ısı pay ölçer taktırdınız mı diye denetleyip, ceza kesmeyecek. Apartmanda bir kişi dava açtığı taktirde mahkeme kat maliklerini tazminata mahkum eder" diye konuştu.

Enerji Verimliliği Yasası'na göre merkezi sistem kalorifer olan binalarda ısının kontrol edilmesi için ısı pay ölçer takılması zorunlu hale geldi. Geçiş süresi olan beş yıl da mayıs ayında doldu. Ereğli Makine Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Münif İzbudak, ısı pay ölçer takılmasının enerji tasarrufu sağlayacağını, takılmasının yasal olarak zorunlu olduğunu, ancak takılmaması durumunda ceza kesilmeyeceğini belirterek, "Taktırmak şart çünkü yasal zorunluluk. Ancak kimse kapınıza dayanıp 'Isı pay ölçer taktırdınız mı?' diye denetleyip, ceza kesmeyecek. Apartmanda bir kişi 'Ben burada adil ısınamıyorum' diye dava açtığı taktirde mahkeme kat maliklerini tazminata mahkum eder" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.