Kadınlıkla Değil, Kişiliğimizle Meclisteyiz

Kadınlıkla Değil, Kişiliğimizle Meclisteyiz

CHP Ereğli İlçe Örgütünde kadınlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine tepki göstererek, “Kadınlığımızla değil, kişiliğimizle meclisteyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Dokuzcan, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin son yıllarda bir hayli arttığını söyledi. Kadın cinayetlerinde son yıllarda yüzde bin 400  artış olduğunu dile getiren Dokuzcan, 2011 yılında 257 kadının şiddet sonucunda öldürüldüğünü 2012 yılının ilk altı ayında ise bu rakamın 100'ü bulduğunu ifade etti.

Devletten koruma talebi ile polise veya savcıya başvuran kadınların yüzde 73'ü ile sığınma evlerinde olan kadınların yüzde 27'sinin cinayete kurban gittiğini belirten Dokuzcan, " Namus gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürülmesi emredildiği bu topraklarda şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil erkeklerinde sorunu olduğuna inanıyoruz" dedi.

Dokuzcan’dan Arınç’ın Sözlerine Tepki

Önce ki gün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Genel Kurulda konuşan bir milletvekili için "Evli ve çocuklu bir kadın böyle konuşamaz. Utandım" demesini de eleştiren Dokuzcan, " Biz kadınlığımızla değil, kişiliğimizle meclisteyiz. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa cinayetlerden, tecavüzlerden, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.