Kapalı Sulama Sisteminde Gelinen Nokta?

Kapalı Sulama Sisteminde Gelinen Nokta?

Ereğli’nin öncelik arz eden sorunlarından biri olan ve mutlaka çözüme kavuşması gereken basınçlı sulama sisteminin yeraltına alınması projesinde gelinen son nokta merakla bekleniyor.

500 bin dekarlık sulama sahasına sahip Ereğli’de yüzde 90 oranında vahşi sulama yapılmasının getirdiği su kaybı,  verim ve kalite kaybı ile ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşanmasından hareketle Ereğli genelinde başlatılan Kapalı Sulama Sisteminde gelinen son nokta vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Toplam maliyeti 295 Milyon Türk Lirası olan sistemin Ereğli’ye kazandırılması ve ihale sürecinin başlaması için Sulama Birliklerine düşen teminat bedelinin yüzde 1’lik kısmı olan 2,5 Milyon Türk Lirasının ödenmesi gerektiği öğrenildi. Öte yandan projenin ihale sürecinin gecikmesinde ki en önemli rolü birliklerin 2,5 Milyon Türk Lirası civarında ki teminat bedelini ödemeyerek üstlendiği şeklinde iddia edildi.

Söz konusu projenin Ereğli’ye kazandırılması için konunun Bölge Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, DSİ Müdürü Sedat Çömlekçi ve Sulama Birliklerinin katılımı ile görüşülüp masaya yatırılmasının üzerinden geçen 8 ayın ardından henüz proje ile alakalı bir hareketliliğin olmaması Ereğli menfaatlerine ters hareket edilmesi olarak değerlendirilirken, Ereğli’ye kazandırılması ile birlikte yılda 20 Milyon Türk Lirası artı değer kazandıracak olan projenin Ereğli’nin geleceği açısından biran önce hayat bulması büyük bir umutla bekleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.