KARA’dan Kulu Organize Sanayi Bölgesi hakkında Bakana Soru

KARA’dan Kulu Organize Sanayi Bölgesi hakkında Bakana Soru

Kulu Organize Sanayi Bölgesinin 2020 yılı sonuna kadar altyapı çalışmalarının tamamlanmasına yönelik bir planlama yapılmakta mıdır?

Kulu ilçemizde yapılması planlanan organize sanayi bölgesi hakkında bakanlığa soru soran MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “2001 Yılında 186 Nolu Kararla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca tüzel kişiliği tescil edilen, Kulu Organize Sanayi Bölgesinin; 2001 yılında kadastro çalışmaları tamamlatılmıştır. 15.04.2016 Tarih ve 440 Sayılı Karar ile Kuzey Konya Planlama Alt Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planında yer almaktadır. Bölge 400 Hektar alana sahip olması yanında 108 Hektar için plan çalışması yapılarak parselizasyonu yapılmış ve tapuları çıkartılmıştır. Bölgenin faaliyete geçmesi istihdamın artması ve dışa göçün engellenmesi açısından önem arz etmektedir.” dedi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Kara Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a şu soruları sordu; Kulu Organize Sanayi Bölgesinin 2020 yılı sonuna kadar altyapı çalışmalarının tamamlanmasına yönelik bir planlama yapılmakta mıdır?

Kulu Organize sanayi bölgesinin tamamlanarak faaliyete başlamasına yönelik Bakanlığınız tarafından yürütülen çalışmalar hangi aşamada bulunmaktadır? Bölgenin nihai bitiş tarihine yönelik bir süre öngörülmekte midir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.