Karataş'tan Açıklama

Karataş'tan Açıklama

Ereğli Tüm Engelliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Karataş, görme engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek üzere tüm dünyada kutlanan Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nü tebrik etti.

Kendiside bir görme engelli olan Ereğli Tüm Engelliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Karataş, Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. 1970 yılında Uluslararası Körler Federasyonu tarafından kabul edilen Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nün görme engellilerin sorunlarının tartışılması açısından önemli olduğunun altını çizen Başkan Karataş, görme engellilerin bu anlamlı gününü tebrik etti. Beyaz bastonun, görme engelliler için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolü olduğunu, onlara rehberlik ederek günlük hayata katılmalarına katkı sağladığını belirten Başkan Karataş, şehirlerin engellilere göre inşa edilmesinin kendileri için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Engelli bireylerin Türkiye nüfusunun yüzde 11’ine tekabül ettiğini söyleyen Başkan Karataş, sosyal devlet sorumlulukları kapsamında engelli bireylerin 5378 sayılı kanunla teoride var olduğunu, ancak engelli hakları ile ilgili pratikte bazı sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Yapılan araştırmalar sonucunda Ereğli’de 300’e yakın görme engelli bireyin tespit edildiğini belirten Karataş,  bu engelli bireylerden 50’ye yakının istihdam edildiğini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.