Kimse Yok Mu 300 Bin Aileye Ulaşacak

Kimse Yok Mu 300 Bin Aileye Ulaşacak

Kimse Yok Mu Derneği Ereğli İyilik Noktası Müdürü Nevzat Usta, Derneğin dünya çapında bu yıl 300 bin aileye kurban paketi ulaştırmayı hedeflediğini bildirdi.

Kimse Yok Mu Derneği Ereğli İyilik Noktası Müdürü Nevzat Usta, gazetemize özel olarak yaptığı açıklamada, Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Orta Doğu'ya, Filistin'den Güney Amerika'ya, Bangladeş'ten Yemen'e dünyanın 70 ülkesi ve Türkiye'de kurbanların kesilerek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerinin ulaştırılacağını söyledi.

Kimse Yok Mu gönüllüleri olarak Türkiye genelinde ki ihtiyaç sahiplerine 7'şer kilodan oluşan kurban paketlerini teslim edeceklerini ifade eden Usta, yurt dışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanların ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti.

Usta, Bir hisse kurban bedelinin Türkiye'de 600 lira olarak belirlendiğini, bu bedelin Afrika'da 225, Asya'da 235, Güney Amerika'da 270, Filistin'de 810, Yemen'de ise 315 lira olarak kararlaştırıldığını dile getirdi.

Kurban kesimi, Türkiye'de ve yurt dışında önceden belirlenen merkezlerde noter, din görevlisi ve veteriner eşliğinde, İslami usullere uygun şartlarda gerçekleştirileceğine dikkati çeken Usta, kurban etleri dağıtımının sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilerin adreslerine, gönüllüler tarafından teslim edileceğini söyledi.

Yurtiçine ya da yurtdışına kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların Kimse Yok Mu Derneği Ereğli İyilik Noktasına başvurabileceğini belirten Usta, tüm İslam aleminin ve Ereğlililerin kurban bayramını tebrik etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.