Koç Üniversitesi gönüllüleri Ereğli'deydi

Koç Üniversitesi gönüllüleri Ereğli'deydi

Koç Üniversitesi gönüllüleri Ereğli'deydi

Koç Üniversitesi Gönüllü öğrencilerinin  Sihirli Dilekler Diyarı projesi kapsamında her yıl, Aralık ayının sonunda gerçekleşen Türkiye’nin farklı şehirlerinde okuyan maddi durumu yetersiz öğrencilerin yeni yıl dileklerini gerçekleştirmek adına düzenlediği proje kapsamında Ereğli Karaburun Mahallesi'ndeydiler.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri 2001 yılından itibaren 6 farklı alt grubu ile barınak ziyaretleri, çevre ve geri dönüşüm etkinlikleri ve çocuk esirgeme kurumu ziyaretlerinden, durumu olmayan orta öğretim çocuklarına ders vermeye, ve yine durumu olmayan okullara kütüphane kurmaya kadar pek çok farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. KU Gönüllüleri tüm bu projeleri gerçekleştirmek için yaklaşık 400 aktif üye ve 35 kişilik bir yönetim kuruluyla çalışıyor.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri’nin en önemli projelerinden biri ise ''Sihirli Dilekler Diyarı'' projesi. Her yıl, aralık ayının sonunda gerçekleşen bu projenin amacı Türkiye’nin farklı şehirlerinde okuyan maddi durumu yetersiz öğrencilerin yeni yıl dileklerini gerçekleştirmek. Bu yıl Koç Üniversitesi Gönüllüleri Konya ve Muş’ta yer alan 650 öğrencinin yeni yıl dileklerini aldılar. Koç Üniversitesi’ne iletilen bu dilekler öğrenciler tarafından gerçekleştirildikten sonra 25 gönüllü aracılığıyla sahiplerine ulaştırıldı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri hediyelerinin keyfini çıkarırken aynı zamanda gönüllü ağabey ve ablaları ile eğlenceli bir gün geçirme fırsatı da buldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.