KONYA BÜYÜKŞEHİR FİLİSTİNLİ AİLENİN İSRAİL TARAFINDAN YIKILAN EVİNİ YENİDEN İNŞA EDECEK

KONYA BÜYÜKŞEHİR FİLİSTİNLİ AİLENİN İSRAİL TARAFINDAN YIKILAN EVİNİ YENİDEN İNŞA EDECEK

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail askerleri tarafından evi yıkılan Filistinli aileye yeni bir ev inşa edilmesi için El Halil Belediyesi ile protokol imzaladı.

Filistinli ailenin yıkılan evinin yeniden inşasıyla ilgili süreci başlatmak ve incelemelerde bulunmak üzere Filistin’in El Halil şehrini ziyaret eden Başkan Altay, El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh ile yıkılan evin inşası için protokol imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin halkının haklı davalarında Türkiye olarak her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

İsrail’in Filistinlilere karşı zulmünün devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Başkanlığını yürüttüğüm Türk Dünyası Belediyeler Birliği aracılığıyla Batı Şeria’da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından evi yıkılan Filistinli ailemizin evinin yeniden inşasını gerçekleştirmek için harekete geçtik. Yapılan görüşmeler sonucunda El Halil Belediyemiz ve TDBB arasında protokol imzaladık. İnşallah Konya Büyükşehir Belediyesi olarak en kısa sürede evi tamamlayarak ailemizin mağduriyetini gidermek istiyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya olarak Filistinli kardeşlerimiz için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ALTAY FİLİSTİN’DE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

Filistin ziyareti kapsamında Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer ile de bir araya gelen Başkan Altay, daha sonra El Halil Belediyesi’nde Konya’nın tecrübelerinden faydalanarak hayata geçirilen Akıllı Trafik Yönetimi ve CBS merkezlerinde yürütülen çalışmaları inceledi.

Başkan Altay, Belediye Akademisi çalışmaları kapsamında daha önce Konya Büyükşehir İtfaiyesi’nden eğitim alan El Halil Belediyesi İtfaiyesi’nde görev yapan itfaiyecileri de ziyaret ederken, önünüzdeki dönemde bu eğitimlerin devam etmesi noktasında mutabık kalındı.

Türkiye’de bulunmayan pek çok Osmanlıca yazma eserin yer aldığı El Aksa Yazma Eserler Kütüphanesi’ni de ziyaret eden Başkan Altay, kütüphane ile ortak sergi yapılması için çalışmalar başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.