Konya GastroFest 2021 Başlıyor

Konya GastroFest 2021 Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü, 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Konya GastroFest 2021” öncesi, Favori Lezzetler gezi ve seyahat yazarlarını, mekân yazarlarını, şefleri Konya’da ağırladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü, 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Konya GastroFest 2021” öncesi, Favori Lezzetler gezi ve seyahat yazarlarını, mekân yazarlarını, şefleri ve medya mensuplarını Konya’da ağırladı.
“Türk ve Dünya Mutfağından Lezzetler”i ön plana çıkaran, keşfeden ve tanıtımına katkı sağlayan yemek kültürü ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Favori Lezzetler Ekibi, son yıllarda gastronomi yönüyle ön plana çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü’nün daveti üzerine şehre gastro lezzet turu düzenlendi. Gezi kapsamında Konya’nın önemli tarihi ve turistik yerleri kadar, yemek kültürüne damga vuran mekânları da gezildi.

konya-gastrofest-2021-001.jpg
Konya Mutfağı Dünyaya Açılacak
“Bizim buralarda yemek bir medeniyettir” sloganıyla düzenlenecek olan Konya Gastrofest 2021, Konya’nın çayevlerini, lokantalarını, etli ekmekçilerini, fırınlarını, tandırlarını hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtacak. Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleşecek etkinliğe, Konya ve ilçelerinden lezzet mekânları ve temsilcileri katılacak.
Konya Gastrofest öncesi medya ve gastronomi sektöründen geniş bir gruba festival hakkında bilgilendirme yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, lezzetli, dengeli, sağlıklı ve besleyici yemekleri ile Konya’nın bundan sonra mutfağıyla daha sık gündemde olacağının mesajlarını verdi.
Hamur işlerinde ağırlıklı olan Konya mutfağı etli ve meyveli yahniler erişteler, çeşitli bütümetler, sebzeli bütümetler (ortolar), hoşaflar, kompostolar, şerbetler, tiritler, sündürmeler, paparalar, helvalar ve kayganalarıyla Anadolu mutfağının zengin örneklerinden birini oluşturuyor.  Etli dolmaları, kuru dolmaları, zeytinyağlı yaprak sarmaları, kuru bamyalı yemekleri kadar vişne tiridi, üzeri ballı höşmerimi, katmerleri ile gastronomi gezginlerine fırsatlar sunuyor. Konya küflü peyniriyle yapılan yemeklerin, atıştırmalıkların lezzetleri kadar bağışıklığa ve sağlığa sunduğu katkıların da altı çiziliyor.

konya-gastrofest-2021.jpg

Selçuklu ve Osmanlı Mutfağı Lezzetleri Konya’da
Konya Büyükşehir Belediyesi tesisleri arasında yer alan Konya Mutfağı Mevlana, Konya manzarasını en iyi seyir terası Akyokuş Park Konya Mutfağı, Lokmahane, Tarihi Şendağlı Yağ Somunu Fırını Konya lezzetlerini günün her saati damaklarla buluşturan mekanlar olarak dikkat çekiyor.
Konya GastroFest 2021 öncesi gerçekleşen, “Gastro Şehirler” lezzet turu kapsamında, Ace Of M.I.C.E Awards 2018 tarafından Türkiye'nin en iyi yatırım ödülüyle taltif edilen Selçuklu Kongre Merkezi, Mevlana Celaleddin-i Rumi türbesi ve Mevlana Müzesi, Panorama Konya Müzesi, Melike Hatun Çarşısı, Kadınlar Pazarı, Çatalhöyük, Sille gibi önemli yerler ve şeflerin uğrak noktası olan Âteşbâz-ı Velî türbesi ziyaret edildi.
Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşecek olan Konya Gastrofest 2021 ile Konya mutfağının lezzetleri dünyaya açılacak. 

konya-gastrofest-2021-002.jpg

konya-gastrofest-2021-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.